Most a washingtoni rendőrséget zsarolják a hackerek

A hackerek azzal fenyegetik a washingtoni rendőrséget, hogy a zsarolótámadásuk keretében közzéteszik a rendőrségi adatokat.

A zsarolóvírusokkal dolgozó bűnözők senkit és semmit nem kímélnek, ezért aztán kicsit sem meglepő, hogy a hatóságokat is rendszeresen támadják. Most épp a washingtoni rendőrséget.

Hirdetés

A washingtoni rendőrség megerősítette, hogy a hackerek bejutottak a szervereire, továbbá azt is, hogy elkezdték az interneten közzétenni a megszerzett adatokat. A nyomozásban az FBI segíti a rendőrséget.

A támadás hátterében állítólag a Babuk csoport áll, és már közzétett képernyőképeket arról, hogy 250 GB adatot lopott. Állítólag a januári zavargásokkal kapcsolatos letartóztatásokról is vannak adatok a kezükben. Három napos határidőt adtak a rendőrségnek, hogy vegye fel velük a kapcsolatot, különben elkezdenek mindent nyilvánosságra hozni.

A The New York Times szerint két hónapon belül ez a harmadik rendőrség, amit Amerikában ilyen támadás ért. A régi szoftverek és rendszerek pedig különösen sebezhetővé teszik a hatóságokat a hackerekkel szemben.

A rendőrségek elleni támadások a szakemberek szerint részei egy nagyszabású tervnek, amelyben kormányzati szervezeteket vesznek célba a támadók. Az Emsisoft szerint idén 26 hatósági szervezetet támadtak meg zsarolóvírusokkal, ebből 16 adatai ki is kerültek a webre. Az átlagos váltságdíjkérelem pedig 100 ezer dollárra emelkedett, a támadások száma pedig jelentősen megszaporodott a világjárvány óta.

Joe Biden hamarosan elnöki rendeletben utasíthatja a hatóságokat Amerika cybervédelmének megerősítésére.

Azóta történt

Előzmények