A Baidu elindítja Pekingben autonómtaxi-szolgáltatását

A jövő évi téli olimpián már az egész világnak meg akarják mutatni technológiai fejlettségüket.

A széles körű tevékenységet folytató kínai keresőóriás bejelentette, hogy május 2-tól a fővárosban elérhető lesz a vállalat fizetős robotaxi szolgáltatása.

Hirdetés

A sofőr nélküli, teljesen autonóm járművekből álló flotta az Apollo Go nevet viseli, induláskor az ipari központként funkcionáló, a 2022-es téli olimpia egyik helyszínéül is szolgáló Shougang Park lesz elérhető, ahol az utasok a különféle sporthelyszínek, munkahelyek, szállodák stb. közötti közlekedésre vehetik igénybe. Használatához egy alkalmazás lesz szükséges. A megrendelt jármű megérkezése után az utasnak be kell szkennelnie egy QR-kódot, illetve egy egészségügyi azonosító kódot, az ajtók csak ezek után nyílnak ki. Ezek után az automatikusan vezérelt utazás egyetlen gombnyomással kezdhető meg.

A Baidu közölte, hogy rendszerük az indulás előtt minden közlekedésbiztonsági feltételt ellenőriz (az utasok becsatolták-e a biztonsági öveket, zárva vannak-e az ajtók, rendelkezésre áll-e a vészhelyzet idején használandó 5G-kapcsolat a cég operátorával stb.)

Yunpeng Wang, a vállalat autonómjármű üzletágának alelnöke a bejelentéskor közölte, hogy több városban már hosszú ideje, tavaly október óta folytattak teszteket, és ezek sikere vezetett el a pekingi éles üzem elindításához.

Nagy terveik vannak, ezt jelzi, hogy 2021 elején a Zhejiang Geely Holding Group multinacionális kínai autógyártóval alapítottak egy új vállalatot önvezető autók előállítására: a Baidu biztosítja az önvezető technológiát, a Geely pedig az autóipari hátteret.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Baidu

Azóta történt

Előzmények