A 4iG 2,2 milliárd forint osztalékot fizet ki az idén

A vállalat a rekord eredményeket hozó 2020-as üzleti éve utáni 2,212 milliárd forint osztalékot fizet ki. A kifizetés időpontját a likviditási helyzet függvényében a jövőben határozzák meg.

A 4iG Nyrt. nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját 37,86 milliárd Ft mérlegfőösszeggel, 7,68 milliárd Ft saját tőkével és közel 3,44 milliárd Ft adózott eredménnyel fogadta el az igazgatóság.

Hirdetés

Arról is döntés született, hogy a 2,212 milliárd Ft osztalék 2021 során történő kifizetésének az időpontját a társaság likviditási helyzetét figyelembe véve határozhatja meg az igazgatóság. A most elfogadott éves üzleti jelentés alapján, a 2020. évet értékelve a 4iG kiemelte: „a társaság a kitűzött céljait maradéktalanul teljesítette, eddigi fennállásának legjobb üzleti eredményét érte el. A 4iG IFRS szerinti konszolidált üzleti eredményessége jelentősen javult, EBITDA-ja a 2019. évi 4,075 milliárd forintról 5,047 milliárd forintra emelkedett.”

A 4iG Nyrt. megbízásai 2020-ban az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a logisztika, a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de a 4iG Nyrt. jelentős eredményeket ért el a licenc- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is. Miközben a dolgozói létszám 2020 folyamán tovább növekedett; az átlagos statisztikai létszám több mint 40%-kal haladja meg a 2019-est.

A 4iG új igazgatósági tagjának választották meg a széles körű nemzetközi üzleti ismeretekkel rendelkező Pedro Vargas Santos Davidot, aki 2013-tól az Alpac Capital vezérigazgatója és ügyvezetője, 2018 óta a portugál NOVA de Lisboa egyetemi adjunktusa, ahol a feltörekvő piacokkal foglalkozik. Korábban menedzsmenti pozíciókat töltött be Portugália számos piacvezető vállalatánál: vezérigazgatója volt a zöldmezős beruházásokkal foglalkozó PB Colombia vállalatnak; nemzetközi terjeszkedésért felelős igazgatóként dolgozott a Jeronimo Martins Groupnál; előtte pedig a McKinsey & Company vezetési tanácsadója volt. Közgazdász diplomáját az Universidade NOVA de Lisboán szerezte 2006-ban. Egyetemi mesterszakot végzett az INSEAD-en és két területen szerzett diplomát a Harvard University-n. Jelenleg a Universidade Católica Portuguesa PhD doktorjelöltje politológia szakon. Anyanyelve mellett spanyolul, franciául és angolul beszél.

Közgyűlési döntés született a 2020. évi beszámoló, a mérleg és eredménykimutatás, a 2020. évi felelős társaságirányítási jelentés és nyilatkozat, illetve a könyvvizsgálói jelentés elfogadásáról; szintén megszavazták ma a javadalmazási politikáról szóló javaslatot, továbbá jóváhagyták az alapszabály módosításait is.

Azóta történt

Előzmények