Kiderült, hogy mennyit keresett a bitcoinos befektetésével a Tesla

Az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott adatok alapján március 31-én 2,48 milliárd dollárnyi bitcoinja volt a Teslának.

A Tesla nemrég új dokumentumokat nyújtott be az idei első negyedéves működéséről az amerikai tőzsdefelügyelet számára, ebből pedig kiderült, hogy március 31-én 2,48 milliárd dollárnyi bitcoin volt a vállalat kezében.

Ez azt jelenti, hogy körülbelül 1 milliárd dollárt tudott kihozni a kriptovalutába való befektetéséből a cég, persze ez nem tiszta nyereség lenne, ráadásul csak elméleti összegről van szó, hiszen nem adták el a befektetést.

A világ legértékesebb autógyártójának tartott Tesla korábban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint. A cég jelentéséből kiderült, hogy az idei első negyedév során 10 százalékkal csökkentette a pozícióit. A Tesla jelentése szerint 272 millió dollárt szereztek az előbb említett kriptoeladásból, ennek „pozitív hatása” 101 millió dollár volt a cég szerint. A bitcoinos befektetés értékvesztése a Tesla szerint három hónap alatt 27 millió dollár volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények