Közösségi pénzből, Budapesten állítanának szobrot a bitcoin kifejlesztőjének

Satoshi Nakamotónak állítanának szobrot Budapesten, a tőke egy részét pedig közösségi finanszírozás útján szednék ehhez össze.

Bár senki nem tudja pontosan, hogy valójában ki lehet az a Satoshi Nakamoto, ehhez a névhez kötik a bitcoin kifejlesztését. A Kripto Akadémia pedig úgy döntött, szobrot állít Nakamotónak, Budapesten.

Hirdetés

Állítólag a munkát két profi szobrászra bízzák, a szükséges tőkét pedig részben közösségi finanszírozás útján teremtenék elő. Azt mondják, tudomásuk szerint nincs még Nakamoto-szobor a világon, az ötletet pedig többek között a Blockchain Budapest konferencia, a Mr. Coin kriptopénzváltó és a Blockchain Hungary szakemberei is támogatják.

A projekten a munkát hónapokkal ezelőtt elkezdték, a projektgazdák 1,7 millió forintos költségkeretéhez további 900 ezer forintot gyűjtenének közösségi úton. Ha több is összejön, azt a kriptopénzek hazai népszerűsítésére fordítják.

A tervek szerint egy bronz mellszobor készül egy kapucnis alakról, tükröződő, stilizált arccal (mert állítólag mi mindannyian vagyunk Satoshi, fogalmaz a Kripto Akadémia), bitcoin-logóval.

Konkrét helyszín még nincs, ehhez várják az ötleteket.

Azóta történt

Előzmények