A GVH vizsgál egy terminálokat telepítő céget

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft. ellen, mivel valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette szolgáltatásait.

A versenyhatóság eljárást indított a Fizetési Pont Kft.-vel szemben, mivel a cég valószínűsíthetően megtévesztette üzletfeleit bankkártya-elfogadó terminálok telepítésével kapcsolatos szolgáltatásaival kapcsolatban.

A vállalkozás ugyanis – többek között Facebook- és Google-hirdetésekben, szórólapokon, valamint lottózóknak és kereskedőknek címzett küldeményeiben – valószínűleg megtévesztően sugallta, hogy a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott állami támogatás kizárólag az általa telepített POS-terminálok esetén elérhető. A cég emellett szintén valótlanul titulálhatta kedvezményesnek, akciósnak az ajánlata egyes elemeit – így különösen a terminálok telepítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét.

Hirdetés

A közleményben hangsúlyozzák a szokásos feltételt: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Frissítés

A GVH bejelentésére reagálva az értintett Fizetési Pont Kft. az alábbi közleményt juttatta el a sajtó munkatársaihoz:

A FIZETÉSI PONT MÁR TÖBB TÍZEZER HAZAI VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTTA A KÁRTYÁS FIZETÉST ÉS A 80.000 FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁST!

A Fizetési Pont üzleti gyakorlatának alapvető eleme, hogy ügyfeleivel minden esetben tisztességesen, pontosan kommunikáljon, szem előtt tartva partnerei üzleti érdekeit.  

A Fizetési Pont a hazai vállalkozások érdekeit szolgálja, és segíti őket vállalkozásaik, üzleteik sikeresebbé tételében. Ennek érdekében már eddig is több speciálisan kialakított kedvezményes ajánlattal segítette célzottan a nehéz helyzetbe került, bezárásra kényszerült vállalkozókat, üzleteket.

Egyedülálló kezdeményezése volt a VELETEK VAGYUNK kampány, amellyel a COVID vírus miatt átmenetileg bezárt üzletek részére – segítségként – erre az évre elengedi a POS terminál valamennyi fix költségét, és kizárólag a megvalósult kártyás fizetések után kér díjat.

A Fizetési Pont büszke arra, hogy a 47/2016. (XII.6.) NGM rendelet által meghatározott keretrendszerben, az állami POS terminál telepítési program legnagyobb résztvevőjeként, több tízezer hazai mikro- és kisvállalkozást segített POS terminálhoz jutni, egyúttal biztosította számukra a vissza nem térítendő 80.000 forintos kedvezményt.

A Gazdasági Versenyhivatal által indított vizsgálatot így a Fizetési Pont üdvözli és azzal természetesen minden tekintetben együttműködik. Meggyőződésünk, hogy a vizsgálat végeredménye bizonyítja majd, hogy cégünk minden jelenlegi és potenciális ügyfelével szemben tisztességesen és jogszerűen jár el, illetve hitelesen kommunikál és tájékoztatja őket.

Azóta történt

Előzmények