Tovább súlyosbodhat a chiphiány a tajvani fertőzések miatt

Súlyos fertőzéshullámmal küzd Tajvan, egyes szakértők szerint még tovább mélyülhet ennek következtében a chipválság.

Nincsenek könnyű helyzetben a tajvani emberek és vállalatok, ugyanis az elmúlt évtizedek legsúlyosabb aszálya mellett egy igen erős fertőzéshullámmal is küzdenek.

Hirdetés

Miközben sok helyen folyamatosak az enyhítések, egyes régiókban fellángoltak a koronavírus-fertőzések – például Tajvanon. A technológiai vállalatok komoly korlátozásokat vezetnek be, amelyek a szakértők szerint tovább mélyíthetik a chipválságot.

Bár az iparági szereplők ragaszkodnak hozzá, hogy egyelőre nincs hatással a helyzet a chipgyártásra, a DigiTimes forrásai szerint sorra vezetik be a komoly óvintézkedéseket. A TSMC távmunkát kér a dolgozóinak nagy részétől, a többieknél rotálja a munkabeosztást, és elkülöníti az egységeket. Korlátozza továbbá a konferenciákat, az üzemek közötti látogatásokat, oktatást, képzést is.

Rugalmas irodai munkavégézésre áll át az ADATA, a Team Group, az Apacer, részben távmunkával. Ugyanúgy távmunkát írt elő az Acer, az Asustek, a bent lévő személyzeteket igyekeznek elkülöníteni. Az AUO kijelzőgyártó is hasonló óvintézkedéseket vezetett be, továbbá a PCB-gyártók is így tesznek majd.

Tajvan eközben azt reméli, hogy egy beígért amerikai vakcina-segélyszállítmány segít majd megvédeni a chipipart.

Azóta történt

Előzmények