Elon Musk közölte, hogy nem ad el dogecoint, erre egy megabálna bevásárolt

Szakértők szerint igen komoly összefüggés van a két esemény között, ráadásul a megabálna-befektető folyamatosan jelzésértékű összegeket mozgat meg.

Az utóbbi napok zuhanását látva egyes körökben már a kriptopénzek végét hirdetik, mások viszont úgy vélik, most kell csak igazán bevásárolni.

Hirdetés

A Twitteren egy felhasználó Elon Muskot „ultimate hodler”-nek nevezte a dogecoin kapcsán, majd Musk válaszolt, és közölte, hogy valóban nem adott el a dogecoinjaiból, és a jövőben sem tervez megválni a befektetésétől.

Erre válaszul a legnagyobb dogecoin-tulajdonos rögtön bevásárolt. A dogecoin-vásárlás azonban nem a nagysága, hanem az összeg miatt volt igazán érdekes. A megabálna ugyanis 4,2069 dogecoint vett. A szakértők szerint a 420 a kannabiszra egyértelmű utalás, míg a 69 a szexre. Miért? Valószínűleg szándékos humor áll emögött. Nem egyszeri az eset, május 18-án ugyanis a megabálna-befektető már tartott egy 420,69 dogecoinos vásárlást. Igaz, április 12-én 100 milliót adott el (7,3 millió dollár értékben), de még így is 15 milliárd dolláros kriptotárcával rendelkezik.

A találgatások szerint a szóban forgó megabálna maga Elon Musk, ugyanis folyamatosan árulkodó összegű tranzakciókkal dolgozik. Korábban például 28,061971 dogecoinos tranzakciót jelentettek, ami utalás Musk 1971. 06. 28-i születési dátumára. A szakemberek szerint emiatt valószínű, hogy a megabálna igazából Musk, hiszen ő maga is gyakran tweetel hasonló utalásokkal, számokkal az 55,5 millió követőjének (akik közül sokan továbbra is forrongnak a tweetek alatt, mondván, hogy elvesztették minden megtakarításukat, és többé nem bíznak Muskban). Ha mégsem, akkor egy csodálója lehet, de inkább az előbbire tippelnek.

A dogecoin árfolyama egyébként újra megugrott, amikor Musk csütörtökön közzétett egy képet, amin egy laptopra helyezett dollár található, rajta egy Shiba Inuval, a dogecoin jelképével.

 

 

Azóta történt

Előzmények