Brutálisan nagyot nyert a járványidőben az Nvidia

A koronavírus előtti számokhoz képest óriásit ugrottak, de az elmúlt egy évben is folyamatos volt a növekedés.

Az elsősorban chipgyártóként ismert vállalat tegnap tette közzé a 2021. május 2-án lezárult, a 2022-es üzleti év első negyedévének jelentését.

Hirdetés

Az elmúlt évben egyáltalán nem panaszkodhattak, de ez a negyedév még durvább növekedést mutat, mint az eddigiek.

A portfolio.hu a Fox Business beszámolója alapján foglalta össze a legfontosabb mutatókat, számokat.

  • a vállalat árbevétele a tavalyi első negyedévhez képest 3,1 milliárd dollárról 84 százalékos növekedéssel 5,7 milliárd dollárra emelkedett (az előző negyedévinél 13 százalékkal több)

  • a „Gaming” szegmensben az első negyedévben bevételi rekordot jelentő 2,76 milliárd dollárt értek el, 106 százalékkal többet, mint egy évvel korábban (az előző negyedévinél 11 százalékkal több). A második legnagyobb bevételtermelő szegmensben, az „Adatközpont” üzletágban az árbevétel 2,1 milliárd dollár volt a negyedéves árbevétel, ami 79 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban (az előző negyedévinél 8 százalékkal több)

A rekordbevétel elsősorban a laptopokhoz és személyi számítógépekhez használt grafikus kártyáknak köszönhető – nyilatkozta Colette Kress pénzügyi vezető. Hozzátette még, hogy a kriptopénzek iránti kereslet is segítette az eredmények alakulását.

Nvidia 2022 Q1
[+]

A kilátásokkal kapcsolatban Jensen Huang vezérigazgató elmondta, hogy a globális chiphiány okozta kihívások ellenére a vállalat kulcsfontosságú üzletágai vélhetően továbbra is növekedni fognak, mivel a gémerek a nagy teljesítményű grafikus kártyákat vásárolják, az adatközpont ügyfeleinél pedig egyre nő a mesterséges intelligencia használata iránti igény.

Részvények: idén eddig 20,3 százalékkal nőtt az árfolyam, tegnap mindössze 0,3 százalékos volt a plusz. A pandémia berobbanása okozta tavaly márciusi pánikeladások és az akkori mélypont óta közel 220 százalékot emelkedett a részvények értéke: a koronavírus-járvány miatti otthonmaradás kimondottan jót tett a gaming szektornak, a helyzet egyértelmű haszonélvezője volt az Nvidia.

Azóta történt

Előzmények