Kannabiszt kerestek, bitcoin-bányát találtak

A hőtérkép csalókának bizonyult.

A brit West Midland-i rendőrség számolt be arról tegnap, hogy egy nyomozás és razzia során egy olyan „bitcoin-bányát” fedeztek fel, melyet lopott árammal üzemeltettek.

Hirdetés

A vizsgálat eredetileg azért indult, mert bejelentéseket kaptak arról, hogy egy Sandwell mellett található ipari területen az egyik ingatlannál „feltűnően nagy a forgalom”, számtalan vezeték látható, illetve ventilátorok zaját hallani. Előzetesen drónnal figyelték meg a területet, és a gép szenzorai kiemelkedően magas hőértékeket mutattak, ezért a rendőrök korábbi tapasztalataik alapján arra gondoltak, hogy valakik kannabisz-farmot tartanak ott fenn.

West Midland
[+]

Ezek után május 18-án razziát tartottak. A telepen nem találtak embert – de marihuánát sem. Ellenben felfedeztek egy hatalmas, nagyjából száz gépből álló számítógép-parkot, melyet bitcoin-bányászatra használtak – illegálisan vételezett árammal. A teljes felszerelést lefoglalták.

A rendőrök közölték, hogy kapcsolatba léptek a telek tulajdonosával, a nyomozást folytatják. Jennifer Griffin, a vizsgálatban részt vevő rendőrtiszt elmondta, hogy a bitcoin-bányászat természetesen nem illegális Nagy-Britanniában, az áramlopás viszont az.

Azóta történt

Előzmények