Amerika és Oroszország együtt vadásznak majd hackerekre, az FBI is megszólalt

Oroszország együtt dolgozik majd az USA-val, hogy lenyomozzák a kiberbűnözőket.

Az FSB, vagyis az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője közölte: Oroszország együtt dolgozik majd az USA-val, hogy lenyomozzák a kiberbűnözőket. A bejelentésre azután került sor, hogy Biden és Putyin elnökök megállapodtak arról, hogy szorosabban működnek majd együtt bizonyos területeken.

Hirdetés

Az FSB vezetője elmondta egy moszkvai biztonsági konferencián, hogy közösen dolgoznak majd a hackerek beazonosításán, és remélik, hogy viszonozzák erőfeszítéseiket.

Vezető orosz tisztviselők elmondták továbbá, hogy Moszkva várja Washington válaszát a konzultációk kezdetére vonatkozóan.

Biden és Putyin találkozóján az amerikai elnök a jelentések szerint közölte, hogy egyes kritikus infrastruktúrákat nem szabadna kibertámadásokkal célba venni. Washington a közlemények szerint több kibertámadás kapcsán is arról beszélt, hogy a hackerek az orosz kormánynak dolgoznak vagy orosz területen tevékenykednek. Az orosz kormány minden ilyen vádat tagadott és tagad.

Az FBI igazgatója, Chris Wray is megszólalt a kiberbiztonság kapcsán. Az igazgató felszólította a cégeket és a hackerek áldozatait, hogy ne fizessenek váltságdíjat. Az FBI attól tart, hogy ezzel csak bátorítják a kiberbűnözőket, akik ezért még több hasonló támadást eszközölnek.

Azóta történt

Előzmények