Közzétették a LinkedIn-felhasználók 92 százalékának adatait

Rengeteg személyes adat, még becsült fizetések is találhatóak az adatbázisban – a LinkedIn szerint nem szivárgásról van szó, csak összefésülték innen-onnan az adatokat.

A PrivacyShark nemrég részletes beszámolót közölt egy hatalmas LinkedIn-szivárgásról, mostanra pedig hivatalos állásfoglalást is kapott a cégtől.

Hirdetés

Most egy második hatalamas LinkedIn-szivárgásról számoltak be, amely 700 millió felhasználó adatait tartalmazza. Ez a 92 százaléka a teljes felhasználótábornak. Az adatbázist a sötét weben árulják, tartalmaz telefonszámokat, címeket, földrajzi helyadatokat, becsült fizetéseket, felhasználói neveket, URL-eket, e-mailcímeket, nemi adatokat, személyes és szakmai hátteret, közösségi fiókok felhasználói neveit.

A hacker 1 millió rekordot közzé tett mintaként, a szakértők megerősítettek, hogy az adatok hitelesek, naprakészek. Állítólag a hivatalos LinkedIn API-n keresztül töltötték le az adatokat, amit az embereket az oldalra feltöltöttek.

Jelszavak ugyan nincsenek az adatbázisban, de a szakemberek szerint az értékes adatok így is használhatóak a személyazonosság ellopására vagy adathalász támadásokra.

A LinkedIn hivatalos állásfoglalása szerint a hacker több forrásból, köztük a LinkedInről kaparta össze az adathalmazt, adatszivárgás nem történt, privát tagok adatai sem kerültek veszélybe.

A szakértők szerint azonban az, hogy valaki bármilyen módon is, de felhasználók millióinak részletes adatait be tudja gyűjteni, az mindenképp egy biztonsági kockázat.

Azóta történt

Előzmények