3 hónap alatt közel 62 millió videót törölt a TikTok

Ez elég soknak hangzik, de valójában a platformra feltöltött klipek 1 százalékát sem tette ki.

A TikTok kiadta a legújabb átláthatósági jelentését, amelyből kiderült, hogy az idei év első három hónapja alatt közel 62 millió videót törölt a platformjáról, amiért azok megszegték annak irányelveit.

Hirdetés

A TikTokot rengeteg helyről támadják biztonsági és magánszférát érintő aggályok miatt, és a 62 millió videó elsőre soknak is hangzik. Valójában azonban ez a platformra feltöltött klipek 1 százalékát sem teszi ki.

A cég szerint elsősorban meztelenkedést, szexuális tevékenységet, zaklatást, gyűlölködést, erőszakoskodást tartalmaztak az említett videók.

A TikTok az utóbbi években elképesztően népszerűvé vált a fiatalok körében, azonban a tartalmakkal gyakran van gond (gondolhatunk itt akár csalásokra, visszaélésekre vagy káros trendekre, amik gyerekek öngyilkosságához is vezethetnek) és a magánszférát érintő problémák is vannak. Mindezek miatt mostanra több országban betiltották a TikTokot.

A TikTok mindenesetre 2019 óta ad ki átláthatósági jelentéseket, Los Angelesben pedig elindított egy tartalommoderáló központot.

Azóta történt

Előzmények