Egészségügyi kutatók használhatják az NVIDIA brit szuperszámítógépét

Nagyjából 100 millió dollárt költött az NVIDIA a Cambridge-1 rendszerre, amely a cég szerint Nagy-Britannia leggyorsabb szuperszámítógépe.

Az NVIDIA nemrég arról beszélt, hogy külső kutatók számára is hozzáférhetővé tette Nagy-Britannia leggyorsabb szuperszámítógépét.

Hirdetés

A tudósok mellett kereskedelmi cégek is hasznát vehetik a rendszernek, utóbbiak közé tartozik az AstaZeneca PLC és a GlaxoSmithKline PLC.

Az NVIDIA nagyjából 100 millió dollárt költött el a Cambridge-1 rendszerre, ami mesterséges intelligencia segítségével igyekszik megoldást találni az egészségkutatási problémákra. A rendszer használatára bejelentkezett továbbá a King's College London, a National Health Service és az Oxford Nanopore Technologies. A Cambridge-1 használatát ingyenesen biztosítja az NVIDIA, amit pedig tanul a rendszer működtetésekor, azt felhasználja a jövőbeli, egészségügyre fókuszáló termékeinek fejlesztéséhez.

A jelentések szerint ez a lépés is azt jelzi, hogy az NVIDIA meg akarja mutatni: az Arm 40 milliárd dolláros felvásárlása mellett, elkötelezett Nagy-Britannia iránt. Az NVIDIA kijelentette azt is, hogy szuperszámítógépes központot is épít majd Nagy-Britanniában, az Arm által tervezett chipekkel.

Azóta történt

Előzmények