Automatikus tartalomtörlésekbe kezd a TikTok

Az irányelveket megszegő videókat az eddiginél nagyobb automatizáció mellett távolítják el a platformról.

A TikTok tájékoztatója szerint a platform a jövőben több automatizációs eljárást alkalmaz majd annak érdekében, hogy az irányelveit megszegő videókat eltávolítsa.

A jelenlegi módszer szerint a TikTokra feltöltött videókat technológia eszközök nézik át, ezek elvileg felismerik és jelzik az irányelveket sértő tartalmakat. Ezeket utána egy élő ember ellenőrzi, szükség esetén törli, a felhasználót pedig értesíti.

A következő hetekben egyes sértő tartalmakat már automatikusan törölnek: olyanokat, amelyek kiskorúakra veszélyesek, felnőtt meztelenséget vagy szexuális tevékenységet tartalmaznak, erőszakról szólnak vagy illegális tevékenységről.

A cég szerint az emberi szakértők így jobban tudnak majd koncentrálni például a zaklatással kapcsolatos tartalmakra, a gyűlölködés és a tévinformációk kiszűrésére. Többször szabálysértés esetéb az érintett fiókot véglegesen törlik.

A közösségi platformokat az utóbbi időben világszerte amiatt kritizálják, hogy felerősítik a gyűlöletbeszédet és segítik a tévinformációk terjedését.

Azóta történt

Előzmények