Már 33 milliárd dollárt ér a Revolut

Újabb 800 millió dollárnyi tőkét tudott bevonni a Revolut, ezzel az értékét már 33 milliárd dollár körülire becsülik.

A brit digitális banki app, a Revolut újabb 800 millió dollárnyi tőkét tudott bevonni a Softbank alá tartozó Vision Fundtól és a Tiger Global Managementtől.

Ezzel már 33 milliárd dollár körülire becsülik a Revolut értékét, a legértékesebb brit fintech cégről van szó. Papíron igazából már többet is ér, mint a NatWest.

2020 elején a Revolut értékét még „csak” 5,5 milliárd dollárra becsülték, júniusban a médiában azonban már 20 milliárd dollár körüli értékelésről beszéltek. Nem telt el sok idő, és az érték 33 milliárd dollárra rúgott.

A szakértők emlékeztetnek, hogy a fintech szektorban az ilyen látványos, már-már hihetetlen értékelések egyre gyakoribbak.

A Credit Suisse kötelékéből kivált, Nik Storonsky és Vladyslav Yatsenko által, 2015-ben alapított Revolut már több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, többek között a szélesedő termékpalettájának és annak köszönhetően, hogy alávágott a banki áraknak.

Érdekesség, hogy a hatalmas és gyors növekedést nem tudták nyereségbe fordítani, éves szinten a kockázatkezelési befektetések miatt megduplázódott a Revolut vesztesége.

Az utóbbi években gyorsított ütemben terjeszkedik a Revolut, világszerte – az amerikai, ausztrál, indiai és japán piacokon is. A most bevont pénzt termékfejlesztésre és marketingre fordítják az új piacokon. A mostani tőkevonástól függetlenül tőzsdei cégként képzeli el a Revolut vezetősége a jövőt, de konkrétumok ezzel kapcsolatban még nincsenek.

Rishi Sunak brit pénzügyminiszter helyeselte a mostani befektetést, és hangoztatta: szeretné, ha tovább bővülne az országuk fintech ágazata, és az versenyképes maradna az EU-ból való kiválás után is. Még több brit fintech sikersztorit akarnak látni, hangsúlyozta.

Azóta történt

Előzmények