Úthengerrel zúzta össze a malajziai rendőrség a kriptobányászok gépeit

Több mint 1000 darab, bitcoint bányászó ASIC gépet lapítottak ki a hatóságok – az eszközöket egy illegális bányászfarmon foglalták le.

Mostanra elég sok bányászfarmot lehetett látni a különböző híradásokban, köztük nagyon sok videokártyát, akár olajba merítve is a még jobb teljesítmény érdekében. A nagyban gondolkozó bányászok azonban hatékonyabb ASIC gépeket használnak.

Hirdetés

Ilyeneket foglalt le a rendőrség Malajziában, Miriben. Ezúttal egy valódi kriptobányászfarmot kapcsoltak le a hatóságok, mert bár bitcoint bányászni az országban nem illegális, de a farm üzemeltetői állítólag lopták az áramot, ezzel a városban 1,9 millió dolláros kárt okoztak (továbbá három lakástüzet is említenek az eset kapcsán).

A rendőrség erre válaszul lefoglalta az ASIC-gépparkot, majd egy rendőrségi úthengerrel kilapította az összeset.

Az eljárás során 1069 ASIC gépet pusztítottak el, 1,2 millió dollár értékben. A régióban a jelentések szerint nem ritka a lefoglalt eszközök megsemmisítése, ezzel ugyanis a többi bűnözőt szeretnék elrettenteni a hasonló akcióktól, továbbá megakadályozni az eszközök piacra visszaáramlását. Más célra pedig közel lehetetlen lett volna használni, a jelentés szerint drága és sok helyet foglaló papírnehezék lett volna az összes gép.

Azóta történt

Előzmények