Hiperkapitalista technológiának nevezte a kriptoipart a dogecoin társalapítója

Jackson Palmer nagyon sok éles kijelentést tett, többek között azt is elmondta, hogy szerinte a kriptoipart vagyonos emberek erőteljes kartellje irányítja. Kiszáll a piacról az ethereum egyik alapítója is.

A napokban számos helyen foglalkoztak Jackson Palmer igen kritikus kijelentéseivel – ő volt az, aki Billy Markus segítségével megalkotta a dogecoint.

Hirdetés

Ezt a kriptovalutát azért hozták létre, hogy vicc formájában kritizálják a kriptopiac igen magas volatilitású természetét. Palmer most azonban már nagyon kritikus a szektorral szemben.

Sokan arra voltak kíváncsiak, hosszú kihagyás után visszatér-e az ágazatba, ő erre válaszul súlyos vádakat fogalmazott meg.

Palmer szerint a kriptovaluta egy hiperkapitalista technológia, a kriptoipart pedig vagyonos emberek erőteljes kartellre irányítja. Hozzátette, hogy a kriptopénzeket gyakorlatilag szándékosan azért hozzák létre, hogy még hatékonyabbá tegyék a nyereségtermelést. Elmondta azt is, hogy az új technológia jobb hellyé tehetné a világot, de ez nem igaz, ha különválasztják a velejáró politikától és társadalmi következményektől.

Alapvetően a teljes tweetsorozatában azt állítja Palmer, hogy a kriptoipar befolyásos gazdagok manipulációja, akik hamis ígéreteket tesznek a pénzügyileg naiv és kétségbeesett embereknek, miközben a gazdagokat még gazdagabbá teszik, anélkül, hogy adók és törvények miatt kellene aggódniuk.

Szakemberek szerint Elon Musk újra megmutatta, hogy támogatja a dogecoint, amikor a Twitteren új profilképet állított be: ezen napszemüveges visel, amelynek lencséiben egy doge mém tükröződik.

Palmer kijelentése után nem sokkal egyébként az ethereum egyik alapítója, Anthony Di Iorio kijelentette, hogy elhagyja a kriptoipart, és soha többé nem vesz részt semmilyen cégben vagy befektetésben, amelynek kriptopénzhez vagy blockchainhez van köze. Döntését személyes biztonsági aggodalmakkal indokolta.

Azóta történt

Előzmények