Musk szerint újra elfogadhatja a Tesla a bitcoint

Elon Musk azt is elmondta, hogy ő maga is befektetett a bitcoinba, és azt szeretné, ha sikerrel járna a kriptovaluta.

Elon Musk egy konferencián arról beszélt, hogy a Tesla valószínűleg hamarosan ismét elfogadja fizetőeszközként a bitcoint, már csak át kell világítaniuk, hogy mekkora a bányászatban a megújuló energia használatának aránya.

A Tesla még májusban jelentette ki, hogy kevesebb mint 2 hónap után mégsem fogadja el többé a bitcoint fizetőeszközként. Nem telt el sok idő, és Musk a B World konferencia alkalmából jelezte, hogy hamarosan újra elfogadnák, de egy átvilágítás keretében szeretne megbizonyosodni róla, hogy a megújuló energia használata 50 százalék körül van a bitcoinbányászatban. Szerinte az arány növekszik, ezért a Tesla a jövőben újra elfogadná a bitcoint.

Musk korábbi döntéseivel és tweetjeivel nem csak a környezetvédőket, de a Tesla egyes befektetőit is magára haragította, egyre több kritikust szerezve.

Musk most elmondta, hogy a Tesla küldetése a fenntartható energia megérkezésének felgyorsítása, így nem lehetnek az a cég, amely eközben nem néz utána a bitcoin energiahasználatának.

Az ügyvezető elárulta azt is, hogy nem csak a Tesla és a SpaceX vett bitcoint, ő maga személyesen bitcoinba, ethereumba és dogecoinba is fektetett. Elismerte, hogy lehet, hogy felveri az árakat, de visszautasította, hogy ezen nyerészkedne. Mint mondta, nem hisz abban, hogy magas árat csináljon, és eladjon. Azt szeretné, ha a bitcoin sikerrel járna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények