Robotikaiszoftver-fejlesztő vállalatot alapított a Google anyacége

A projekt célja, hogy az AI lehetőségeit kihasználva olyan általános platformokat alakítsanak ki, melyek sokféle ipari környezetben alkalmazhatóak.

Az Alphabet X, a nagyvállalat kutatás-fejlesztési részlege a múlt hét végén jelentette be, hogy új projektet, illetve társaságot hoztak létre Intrinsic néven.

A vállalkozás célja, hogy a robotika területén érdemi munkát végezzenek, mégpedig az ipari robotok számára dolgozzanak ki olyan új szoftvereket, illetve AI-megoldásokat, melyek ezeket a rendszereket hatékonyabb tanulási és érzékelési képességekkel látják el, így könnyebb, egyszerűbb és hatékonyabb lesz az alkalmazásuk különféle környezetekben.

Wendy Tan-White, az Intrinsic vezérigazgatója a bejelentéskor elmondta, hogy koncepcióváltásra készülnek, ugyanis a robotok betanítási módszertana alig változott az elmúlt évtizedekben, jellemzően manuális és személyre szabott megoldásokat alkalmaznak – ezen kívánnak változtatni a mesterséges intelligencia és a nagyobb fokú automatizáltság segítségével. Jelenleg az a probléma, mondta el Wendy Tan-White, hogy egy-egy egyszerű munkafolyamat betanításához is a programozók több száz órát töltenek el a vezérlőszoftver megírásával, és mindennek az az oka, hogy robotrendszereknek nincs megfelelő érzékelőrendszerük, illetve roppant kevéssé vagy egyáltalán nem alkalmasak az önálló tanulásra.

A tervek szerint az új vállalkozás partnereket keres az olyan nagyvállalatok körében (autóipar, elektronikai gyártás, egészségügy stb.), ahol már most fejlett robottechnológiákat alkalmaznak.

Azóta történt

Előzmények