A Honort is tiltólistára teheti Amerika

A jelentések szerint amerikai politikusok egy csoportja azért lobbizik, hogy a Honor is felkerüljön az amerikai tiltólistára, a Huawei mellé.

A Honor tavaly kivált a Huawei-ből, és önálló gyártóként folytatta tovább a tevékenységét.

Bár nemrég a Counterpoint Research elemzői már arról adtak ki jelentést, hogy a kínai piacon nagyon gyorsan nő a gyártó népszerűsége és piaci részesedése, nem biztos, hogy a Honor nemzetközi szinten is hasonló sikerekre számíthat. Nem a jövőbeli készülékek miatt, hanem azért, mert a jelentések alapján ugyanolyan korlátozásokat vethetnek ki a cégre Amerikában, mint korábbi anyavállalatára, a Huawei-re.

A South China Morning Post jelentése szerint a Külügyi Bizottságban is részt vevő Michael McCaul politikus által vezetett csoport azért lobbizik, hogy Amerika vegye fel a tiltólistájára a Honort. A 14 politikusból álló csoport szerint a Honor ugyanolyan nemzetbiztonsági fenyegetést jelent Amerikára, mint a Huawei, ezért meg kellene tiltani a cég számára, hogy amerikai vállalatokkal üzleteljen.

A Honor hivatalosan önálló és független vállalat, amely nem is olyan régen kapta vissza az amerikai cégek (köztük a Google és a Qualcomm) támogatását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények