Jack Dorsey szerint a bitcoin egyesíti majd a világot

A Twitter ügyvezetője azt állítja, a bitcoin egyesít majd egy mélyen megosztott országot, végül az egész világot – arról nem beszélt, hogyan történik majd mindez.

Nem titok, hogy Jack Dorsey, a Twitter és a Square ügyvezetője a bitcoin egyik legnagyobb támogatója. Nemrég kijelentette: a bitcoin idővel egyesíti majd a világot.

Hirdetés

Dorsey konkrétan úgy fogalmazott, hogy a bitcoin egy mélyen megosztott országot egyesít majd, és idővel az egész világot is. Bár nem említette, hogy melyik országra gondol, a tippek szerint az USA-ról lehet szó.

Dorsey egyébként korábban többször is remek megoldásnak nevezte a bitcoint nagy problémák kapcsán, júliusban konkrétan kijelentette, hogy a bitcoin a reményei szerint megteremti a világbékét.

Sokan találgatnak, mire gondolhatott Dorsey, hogyan oldhatná meg a bitcoin a világ problémáit (főleg a környezeti kérdéseket figyelembe véve), de konkrét válaszok nincsenek.

Dorsey egyébként újra és újra érdekes húzásokkal áll elő: egy Kongresszus által folytatott meghallgatáson bitcoinórát tett maga mellé, a Square cégével pedig létrehozta a bitcoint TBD-t. Sokan megemlítették a mostani ügy kapcsán, hogy 2018-ban azt is kijelentette Dorsey: 10 éven belül a világ egyetlen pénze lesz a bitcoin.

Azóta történt

Előzmények