613 millió dollárt loptak egy kriptoplatformról, visszakérnék a pénzt

Sokakat meglepő módon az egyik legnagyobb kriptorablás után 260 millió dollárt már visszajuttattak a pórul járt Poly Network platformhoz.

Az egyik legnagyobb kriptorablás áldozata lett a Poly Network, amely egy decentralizált pénzügyi platform, P2P-alapú tranzakciók megkönnyítésére szakosodva. 613 millió dollárnyi digitális pénzt loptak el a platformról.

Szokatlan módon a vállalat kérést intézett a hackerekhez: juttassák vissza az ellopott pénzeket (különben jogi útra terelik a történteket). Ennél is szokatlanabb módon elkezdett visszaáramlani a lopott pénzt, mostanra több mint 260 millió dollárnyit visszaadtak.

A Chainalysis szakemberei szerint a hackerek a Poly Network digitális szerződéseiben lévő sérülékenységet használták ki. A hackerek állítólag szórakozásból vitték véghez a rablást, és meg akartak előzni másokat a sérülékenység kihasználásával. Az egyik hacker állítólag azt is elmondta, hogy eleve az volt a terv, hogy visszaadják a tokeneket, ugyanis őt nem érdekli a pénz. Azt nem tudni, hogy ki, kik a hackerek, továbbá az állítólagos üzenetek hitelességét sem sikerült igazolni.

Az Elliptic társalapítója, Tom Robinson szerint azért kezdték el visszaadni a pénzt a hackerek, mert rájöttek, hogy ekkora kriptovagyont nehéz tisztára mosni a blockchain átláthatósága és a pénzintézetek blockchainanalitikái miatt.

Azt nem lehet tudni, hogy a Poly Network hol működik, illetve valamilyen hatóság vizsgálja-e a történteket.

Azóta történt

Előzmények