A Lenovo szerint 2025-ig nagy lesz a kereslet a PC-kre

A világ legnagyobb PC-gyártója szerint nem csökken a kereslet a PC-k iránt, sok ember él és dolgozik másképp, ezért a PC-k iránti erős kereslet legalább 2025-ig megmarad.

A kínai Lenovo a legutóbbi üzleti jelentése után elmondta, hogy legalább 2025-is erős keresletre számít a PC-s piacon, a világjárvány ugyanis tartósan megváltoztatta azt, ahogyan sok ember él és dolgozik.

A világ legnagyobb PC-gyártója (a Canalys szerint a szektor 24,4 százaléka volt az idei első negyedévben a Lenovo kezében) szerint nem csökken az érdeklődés az új PC-k iránt, sok ember otthonról dolgozik, az irodák újranyitásával pedig a cégek újabb és újabb PC-ket is vásárolnak.

A Lenovo ügyvezetője, Yuanqing Yang szerint a hibrid munkamodell lesz a jövőben a megszokott, a PC pedig újra az emberek munkájának és életének középpontjává válik.

A Lenovo egyébként 120 százalékos növekedéssel 466 millió dolláros első negyedéves nyereséget ért el, alaposan felülmúlva még az elemzők várakozásait is. Az árbevétel éves szinten 27 százalékot emelkedett, 16,9 milliárd dollárra.

A vállalat egyébként arra számít, hogy 2022 első feléig marad a globális chiphiány, teljesítendő rendelésekből pedig nincs hiány a cégnél. A hibrid beszállítólánca révén jó helyzetben van a cég az ügyvezető szerint.

A Motorolát is magába foglaló mobilos üzletágtól hipernövekedést szeretne látni a vállalat, mivel változnak az erőviszonyok a Huawei eltűnésével. Többek között Európában is meghatározó szeretne lenni mobilfronton a gyártó.

Azóta történt

Előzmények