Egyre jobban félnek a felhő jelentette kockázatoktól a bankok

A Google felmérése szerint a bankok elkezdtek lépéseket tenni annak érdekében, hogy mérsékeljék a felhő jelentette esetleges kockázatokat.

A Google és a Harris Poll együttműködésében készült felmérés szerint a bankok elkezdtek lépéseket tenni annak érdekében, hogy mérsékeljék a felhő egyre inkább jellemző használatából eredő kockázatokat.

Hirdetés

A brit és a francia jegybank egyaránt sérelmezték, hogy nem látható át, hogyan függenek a bankok néhány külső felhős szolgáltatótól, mint a Google, a Microsoft vagy az Amazon.

A hatóságok szerint az, hogy rengeteg bank ugyanazoktól a szolgáltatóktól függ, önmagában is szisztematikus kockázatot teremt, elvégre elég egyetlen felhős cégnek kidőlnie a sorból.

A legnagyobb országokból összesen 1300 pénzügyi szolgáltatás vezetőjét faggatták, a válaszokból pedig kiderült, hogy az elsődleges számítógépes infrastruktúrákat 83 százalékban felhőre is építik.

A bankok most többek között többfelhős stratégia bevezetését fontolgatják, így bármilyen jellegű fennakadás esetén alternatív szolgáltatóval biztosíthatnák az ügyfelek zavartalan kiszolgálását. A megkérdezett intézetek 88 százaléka tervezi, hogy 12 hónapon belül többfelhős stratégiára vált azért, hogy ne ragadjon be egyetlen szolgáltató alá.

Azóta történt

Előzmények