613 millió dollárt lopott a hacker, kapott érte 500 ezer dollár jutalmat

A Poly Network meg is köszönte a hackernek, hogy segített fejleszteni a platformja védelmét. A hacker a lopott pénz nagyját már visszaadta, és állítólag a jutalmat elutasította.

Amint arról beszámoltunk, a Poly Network 613 millió dollárnyi pénzt veszített, amikor egy hacker megtámadta a platformját.

A Poly Network ezt követően végül 500 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel a támadónak, akit fehér kalapos hackernek nevezett (célozva arra, hogy etikus hackerről van szó), továbbá megköszönte neki, hogy segített javítani a platform védelmét.

A hálózat úgy véli, hogy a felajánlott összeg afféle „bug bounty” program részének tekinthető, továbbá azt is remélik, hogy „Mr. White Hat” a jövőben is segítené az összegért cserébe a blockchain-szektor fejlesztését.

A platform nem árulta el, hogyan fizetné ki a pénzt, azt viszont igen, hogy a hacker visszautasította az ajánlatot. Az Elliptic által közzétett üzenetek szerint a hacker azt állítja, azért ajánlották fel neki a jutalmat, hogy visszaadja az ellopott pénzt.

Ebből a legutóbbi, hivatalos tájékoztató szerint 340 millió dollárnyit már visszaadott a hacker, a többit pedig egy, a vállalattal közösen kezelt digitális tárcába helyezte.

A Poly Network szerint az újabb beszélgetések után jobban megértették a helyzetet és Mr. White Hat eredeti szándékait, de ezt a kijelentést nem részletezte a platform, amelyről továbbra sem lehet tudni, hogy hol működik.

A hacker állítólag azt mondja, mókából támadta meg a platformot, és eleve vissza akarta adni a pénzt. Egyes elemzők szerint valójában nem tudott ekkora összeget tisztára mosni, más szakértők szerint pedig végül annyi azonosításra alkalmas információt kutattak fel róla, hogy megijedt, és félt, hogy előállítják a hatóságok.

Azóta történt

Előzmények