Már 10 milliárd dollárnál is többet ér a Reddit

Újabb 700 millió dolláros tőkét szerzett a Reddit, amelynek értéke 10 milliárd dollár fölé emelkedett – nagy nemzetközi terjeszkedésbe kezdene a platform.

A Reddit újabb 700 millió dollárnyi tőkét szerzett a Fidelity Management vezetésével, ezzel pedig a piaci értéke már a 10 milliárd dollárt is meghaladja a becslések szerint.

A Redditen jót tett az utóbbi időben az úgynevezett közösségi tőzsdézési őrület, igyekezett is profitálni mindebből a platform. A trend hatására egyetlen év alatt megduplázódott a Reddit értéke, februárban már 6 milliárd dollár volt – most pedig átlépte a 10 milliárdot.

A 2005-ben alapított Reddit sok éve jól ismert platform, és bár milliókat vonzott eddig is, a többi közösségi oldalhoz képest cégként és fejlődésben is le volt maradva. Ezt a cégérték is jelzi, hiszen a Twittert 52 milliárd dollárra, a Facebookot 1000 milliárd dollárra becsülik értékben, pedig nagyjából ugyanakkor alapították mindhármat.

Januárban a Reddit több mint 52 millió napi aktív felhasználóval és több mint 100 ezer közösséggel rendelkezett (előbbiből a Twitter 206 millió, a Facebook közel 2000 millió ügyfelet tud felmutatni).

A második negyedévben a Reddit először lépte át a 100 millió dolláros reklámbevételi határt, ami éves szinten háromszoros ugrást jelent. A Reddit jelezte, nagy nemzetközi terjeszkedésre készül.

Előzmények