Már 4 milliárd dollárnál is többet ér a Bitpanda kriptobróker

Újabb 263 millió dollárnyi tőkét vont be a Bitpanda, így az osztrák kriptobóker már 4,1 milliárd dollárnál is többet ér a becslések szerint.

Hirdetés

A Bitpanda osztrák kriptobróker további 263 millió dollárnyi tőkét szerzett, ezzel már 4,1 milliárd dollárra becsülik az értékét. Márciusban még harmadennyi sem volt a cég értéke.

Bár a kriptopénzek továbbra is igen magas volatilitásúak, egyre több nagy cég tesz velük egy próbát, emiatt pedig sok cég értéke rohamosan emelkedik az ágazatban. Ami azt illeti, a Bitpanda ügyvezetője, Eric Demuth maga is úgy véli, hogy a fintech szektorban őrült értékelések és árazások zajlanak, a legtöbb cég és befektető nem akar kimaradni vagy lemaradni.

Demuth szerint a Bitpanda mellett szól, hogy zsinórban 5 éve nyereségesek, jelenleg 3 millió felhasználójuk van 8 európai országban, idén pedig agresszív terjeszkedésbe kezdenek további országokban. A Bitpandán nem csak kriptopénzekbe lehet befektetni, ráadásul akár már 1 dollárral bele lehet vágni a befektetésbe. Tőzsdére Demuth szerint egyelőre nem mennek, de ha egyszer igen, akkor közvetlenül, mint a Coinbase vagy a RobinHood.

Előzmények