Kész a Facebook digitális pénztárcája

A felelős vezető szerint minden készen áll a piacra lépéshez.

David Marcus, aki a Facebooknál a digitális valuták piacára való belépést menedzseli és aki korábban a PayPal vezetője volt, tegnap jelentette be, hogy a vállalat digitális pénztárcája, a Novi – mely a korábbi Libra átalakításával jött létre – készen áll a bevezetésre.

Hirdetés

Az ügyvezető hozzátette, hogy a Facebook-alkalmazásba integrálható pénztárca a „legtöbb amerikai szövetségi” államban megkapta már a forgalomba hozatali engedélyt. Leírása szerint a pénztárca ingyenes fizetési megoldást kínál mind az USA-ban, mind külföldön, és véleménye szerint komoly versenytársként lép piacra ebben a szegmensben, ugyanis a kereskedők számára viszonylag olcsó megoldást kínál, és mivel távlatos és további szolgáltatásokkal bővíthető, nagy jövő elé néz.

Arról is ír, hogy bár jelenleg a Diem stablecoin fizetési rendszer támogatja a megoldásukat, de már folyik a munka, hogy másokat is bevonjanak, így tárgyaltak a Circle és a Paxos stablecoin szolgáltatóival is. (Marcus egyébként a 2019-ben indult, 26 vállalat és nonprofit szervezet által támogatott Diem-projekt társalapítója.)

Az indulást legfőképpen az késleltette, hogy a szabályozó testületek komoly aggályokat hangoztattak – ezért is lett a Librából alapos áttervezés után Novi –, és egészen biztos, hogy a Novi a hatóságok és a politika kiemelt figyelmével kezdi meg majd működését.

Előzmények