Amerikát nyugtatja Tajvan a globális chiphiány kapcsán

A tajvani gazdasági miniszter szerint az ország mindent megtesz, hogy segítsen a chipválság felszámolásában.

Wang Mei-hua, Tajvan gazdasági minisztere nemrég kijelentette, hogy az országa mindent megtesz annak érdekében, hogy felszámolja a globális chipválságot.

Hirdetés

Amerikai szenátorok már a múlt héten arra kérték a tajvani kormányt, hogy segítsen a chiphiány kapcsán, amely miatt többek között az autóipar is visszaesésekkel, leállásokkal dolgozik.

A gazdasági miniszter szerint az autós chipekben is használt mikrokontrollerek termelése 60 százalékkal emelkedett az év első felében, éves szinten. Elmondása szerint mindenki olyan keményen dolgozik, amennyire csak tud – kormányzati és iparági szinten egyaránt.

A gazdasági minisztérium szerint az autós chipek kapcsán a globális kereslet és kínál már az év utolsó negyedévére egyensúlyba kerülhet.

A helyzet szakértők szerint azért is érdekes, mert Tajvan szeretné megnyugtatni Amerikát, amely a legfőbb nemzetközi támogatója és hadiipari beszállítója – közben pedig Kína egyre nagyobb nyomást helyez Tajvanra a jelentések alapján.

A tajvani Foxconn nemrég hangsúlyozta, a chiphiány mellett Ázsiában a rosszabbodó koronavírus-helyzet is problémát jelenthet az ellátólánc működésében.

Azóta történt

Előzmények