A Marvell szerint a cégeket nem érdekli a chipek áremelkedése

Matt Murphy, a Marvell ügyvezetője azt mondja: az ügyfeleket nem érdekli, mennyire emelkedik a chipek árazása, csak legyen elegendő készlet. Az áremeléseket jellemzően a vevőkre hárítják.

Nemrég nagy vihart kavart, hogy kiderült, 10-20 százalékkal emeli a chipek árait a TSMC, mindez pedig többek között a valaha volt legdrágább Apple iPhone-ok piacra dobásához vezethet most szeptemberben (ugyanis az Apple a jelentések szerint a vevőkre hárítja a többletköltségeket). Az áremelések kapcsán a Marvell Technology is megszólalt.

A vállalat ügyvezetője, Matt Murhpy azt mondja, hogy az ügyfelek elfogadják az áremeléseket, az nem aggasztja a partnereket. Igazából csak a stabil készleteket érdeklik a cégeket, Murphy szerint a kapacitással foglalkoznak, azzal, hogy ki tudják-e őket szolgálni.

A Marvell elsősorban adatközpontokba és járművekbe szánt hálózati chipekkel foglalkozik, a tervezést házon belül végzi, de a tényleges gyártást másra bízza. A kereslet náluk is meghaladta a kínálatot, az újabb és újabb áremeléseket azonban az ügyfelekre hárítják, így a haszonkulcsuk nem változott.

Murphy elárulta továbbá, hogy a TSMC formálisan őket sem tájékoztatta a chipek áremelkedéséről, ugyanakkor az iparágban a tavalyi év vége óta folyamatosan emelkednek az árak.

Előzmények