Hondurasban is elindult a bitcoinláz

A napokban telepítették Hondurasban az első kriptopénzes ATM-et, amelyet a helyiek csak „la bitcoinerának” emlegetnek.

Miután a szomszédos El Salvador elsőként fogadja el hivatalos fizetőeszközként a bitcoint, Hondurasban is beindulni látszik a bitcoinláz.

A napokban telepítették Honduras első kriptopénzes ATM-ét, a befektetők a hírek szerint igyekeznek majd felpörgetni a digitális pénzek iránti keresletet. Hondurasban a helyiek csak úgy emlegetik az első ilyen ATM-et, hogy „la bitcoinera”. Ennek segítségével bitcoin és ethereum is vásárolható a helyi valutával. A jelentések szerint eddig az ottaniak nem tudtak automatizált módon kriptovalutákat váltani, vállalkozó kedvű egyént kellett keresniük, akinek személyesen vitték a készpénzt. Az ATM-et üzemeltető cég szerint ha sikeresnek találják a megoldást, még több ATM-et telepítenek majd. A vásárláshoz személyes adatokat kell megadni, és igazolványt is szkennelni kell.

Az ötlet mögött álló cég szerint sok szoftverfejlesztőt már kriptopénzben fizetnek az országban, és mivel a külföldön élők tavaly 5,7 milliárd dollárnyi pénzt küldtek haza rokonaiknak, ezért akár az átutalásokon is spórolhatnak így.

Azóta történt

Előzmények