A Xiaomi bejegyezte az autós cégét

Xiaomi EV Inc lesz a vállalat neve, amely 1,55 milliárd dollárnyi tőkével kezdi meg a működését, Lei Jun irányításával.

A Xiaomi bejelentette, hogy hivatalosan is bejegyezte az elektromos járművekkel foglalkozó üzletágát, ezzel pedig újabb lépést tett az autóiparba való betöréshez.

Hirdetés

Az üzletág Xiaomi EV Inc néven működik, 1,55 milliárd dollárnyi tőkével kezd, Lei Jun, a Xiaomi ügyvezetőjének irányítása mellett. Egyelőre 300 dolgozója van az ágazatnak, de folyamatosak a toborzások.

A Xiaomi még márciusban jelentette be, hogy belép az elektromos autók piacára, és a következő 10 év során 10 milliárd dollárt fektet az ágazatba. Lei Jun akkor jelezte, hogy ez lesz az utolsó nagy vállalkozói projektje.

A Xiaomi azóta több mint 2000 interjút és felmérést tartott, több mint 10 iparági partnert látogatott meg; arról viszont nem beszélt a cég, hogy milyen stratégiát követ majd, illetve milyen modellekkel foglalkozna.

A Deepmotion önvezető technológiával foglalkozó startupot egyébként nemrég vásárolták fel 77 millió dollárért, a kutatás-fejlesztések felgyorsítása érdekében. Tárgyalásokban vannak az Evergrande Group autós részlegének felvásárlása kapcsán is, de egyelőre csak annyi hivatalos, hogy még nem döntöttek, milyen autógyártókkal dolgoznának együtt.

A témáról bővebb elemzésünk a Mobilarénán olvasható.

Azóta történt

Előzmények