Sorra bénultak meg a japán cégek az Amazon felhője miatt

Brókercégeknél, mobilszolgáltatóknál és légitársaságaknál is fennakadásokat okozott az Amazon hibája, Japán vizsgálatot indított.

Japán vizsgálatot indított az Amazon AWS szolgáltatáskiesése miatt, azt követően, hogy a felhős problémák hatására az országban meghatározó brókercégek, a legnagyobb mobilszolgáltató és a legnagyobb légitársaság is fennakadásokkal küzdött.

Hirdetés

Június óta ez a harmadik szolgáltatáskiesés a régióban az Amazonnál, az ANA Holdings most kénytelen volt repülőjáratokat elhalasztani, miután problémák adódtak a jegykezelő és check-in-rendszerekkel. Az SBI Securities és a Rakuten Securities is rendszerhibákkal küszködött, továbbá a Mizuho Bank és az NTT Docomo is.

Az Amazon szerint 6 órás kiesés történt, aminek az oka több meghatározó hálózati eszköz elvesztése volt. Azt nem voltak hajlandóak elárulni, mennyi ügyfelet érintett a dolog, a Downdetector szerint csak Japánra volt hatással.

A japán hatóságok mindenesetre kivizsgálják a történteket, az érintett cégeket arra kérik, az ügyfeleik igényeit tartsák szem előtt.

Azóta történt

Előzmények