Folytatódhat az Apple elleni per, magánbeszélgetéseket rögzíthetett a Siri

Egy amerikai, szövetségi bíró döntése szerint folytatódhat az Apple elleni csoportos kereset, amelyben azt állítják a sértettek, hogy a Siri asszisztens rendszeresen felvette a magánbeszélgetéseiket.

Jeffrey White amerikai szövetségi bíró döntése értelmében folytatódik az Apple elleni csoportos kereset, amelyben a vád szerint a Siri hangasszisztens megsértette a felhasználók magánszféráját.

A sértettek megpróbálhatják bizonyítani állításukat, amely szerint a Siri asszisztens rendszeren rögzítette a magánbeszélgetéseiket „véletlen aktivációk” útján, továbbá azt is megkísérelhetik bizonyítani, hogy az Apple ezeket a beszélgetéseket külső feleknek, például hirdetőknek adta tovább.

Az egyik sértett azt állítja, az orvosával beszélgettek egy műtéti eljárásról, majd nem sokkal azután a kezelésre vonatkozó hirdetéseket látott mindenhol. Két másik panaszos konkrét márkákat és termékeket említ, amelyekről hirdetéseket kaptak, miután egymással azokról beszélgettek.

Érdekesség, hogy július 1-jén egy kaliforniai szövetségi bíró ugyanilyen döntést hozott a Google-lel szemben, a Google Asszisztens kapcsán. Abban az ügyben is ugyanaz a jogi cég képviseli a sértetteket. Ha pedig már hangasszisztens, hasonló vádak érték már többször az Amazont is az Alexa kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények