El Salvador lakosságának nagyja nem akar bitcoint

A felmérések szerint a lakosság többsége nem ért egyet a kormány döntésével, és nem kér a bitcoinból, mint fizetőeszközből.

A UCA felmérése szerint El Salvador lakosságának nagyja nem ért egyet a kormány döntésével, nem szeretné, ha a bitcoin legális fizetőeszköz lenne.

Hirdetés

A kutatások szerint sokan nem bíznak a projektben, továbbá olyan is sokan vannak, akik nem tudják hogyan lehet használni a kriptovalutát. A felmérésben megkérdezettek több mint 67,9 százaléka nem értett egyet azzal, hogy legális fizetőeszköz legyen a bitcoin.

A tanulmányt nem sokkal a formális bejelentés előtt tették közzé, a júniusi bejelentés szerint ez épp ma esedékes.


[+]

A kutatás szerint 10-ből 9 ember nem teljesen érti a bitcoint, 10-ből 8 pedig nem vagy csak alig bízik annak használatában. 10-ből 7 ember gondolja úgy, hogy a jogalkotónak vissza kellene vonniuk a törvényt, amely legális fizetőeszközzé teszi a bitcoint.

A kormány nézőpontja szerint az intézkedés hatására javul a munkapiac és a gazdaság fejlettsége, El Salvador ugyanis kevésbé függ majd az amerikai dollártól. A felmérések szerint a lakosság úgy véli, hogy az egészből a gazdag üzleti vezetők, a kormány és a külföldi befektetők profitálnak majd.

Azóta történt

Előzmények