Manipulálhatta a kriptopiacot a Binance

Amerikai hatósági vizsgálat indult a Binance ellen, bennfentes kereskedelem és piacmanipulálás gyanúja miatt.

Az amerikai hatóságok vizsgálatot indítottak a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance ellen.

Ennek oka, hogy felmerült a bennfentes kereskedelem és a piac manipulálásának gyanúja. A hatóságokat az érdekli, hogy a Binance vagy a dolgozói profitáltak-e az ügyfeleiket megelőzve a lépéseikkel.

A vizsgálat nem jön túl jól a platformnak, amely már így is rengeteg ország hatóságának került a célkeresztjébe. A Binance állásfoglalása szerint ugyanakkor zéró tolerancia van érvényben a bennfentes kereskedelemre vonatkozóan, továbbá szigorú etikai kód alapján szabályoznak minden viselkedést, ami negatívan hatna az ügyfeleikre vagy az iparágra.

A Binance a folyamatos, megnyugtató tartalmú állásfoglalások ellenére újabb és újabb országokban vizsgálat tárgya, a brit, német és japán pénzügyi hatóságokon felül további régiókban is kapott már figyelmeztetéseket, tiltásokat (a hatóságokat a pénzmosás lehetősége és a fogyasztókat érintő kockázatok zavarják).

A Kajmán-szigetekre bejegyzett Binance a történtek miatt folyamatosan csökkenti a termékpalettáját, állítása szerint jobban együtt szeretne működni a hatóságokkal.

Az amerikai nyomozás keretében jelenleg károsultakkal veszik fel a kapcsolatot, de a Binance-t nem vádolták meg egyelőre semmivel. Amennyiben nem igazolódnak a gyanúk, akkor hivatalos bejelentés sem lesz, a jól értesült források szerint.

Azóta történt

Előzmények