Újabb üzletágától válik meg az Intel

Az Intel az elmúlt időszakban folyamatosan választotta le magáról a nem túl jövedelmező divízióit, és ezt a folyamatot folytatják is, így az 5G, az IoT egy része, a MaxLinear , illetve az SSD és NAND flash üzletág után a PowerSoC modulok tervezéséért és gyártásáért felelős Enpirion részleg talált új gazdát. A vevő az Richtek lesz, amely vállalat a MediaTek anyacégen keresztül 85 millió dollárt fizet az egészért, vagyis az alkalmazott technológiákért, illetve a humánerőforrásért.

Az Enpirion üzletág a megegyező nevű cégről kapta a nevét, amelyet még a 2013-ban vásárolt fel az Altera, és két évvel később az egész az Intelhez került az Altera bekebelezésével. A divízió úgynevezett PowerSoC modulokat tervez és gyárt, amelyek DC-DC step-down konverterek, és majdnem minden lapka hatékony kiszolgálásához ideálisak, miközben a helyigényük minimális. Az Intel számára viszont nem kritikus fontosságú a részleg megtartása, mert rosszul ugyan nem teljesít, de nagy lehetőségek sincsenek benne, valamint a szóban forgó komponenseket be tudják szerezni külső forrásból is.

Mivel nem nagy divízióról van szó, az érintett felek úgy gondolják, hogy az akvizíciót még idén le tudják zárni.

Azóta történt

  • Lelőtte az Intel Studiost az Intel

    A vállalat a nem megfelelő üzleti kondíciók miatt döntött így, de azt kihangsúlyozták, hogy továbbra is érdekeltek a szórakoztatóiparban.