Boris Johnson szerint Jeff Bezos nem fizet kedvességből adót

New Yorkban találkozott Boris Johnson brit miniszterelnök és Jeff Bezos, az Amazon alapítója – adókérdésekről is egyeztettek.

A Downing Street tájékoztatója szerint New Yorkban találkozott egymással az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson és Jeff Bezos, az Amazon alapítója.

Hirdetés

Egy szóvivő szerint a miniszterelnök felhozta az adókérdés problémáját, és abban reménykedik, hogy sikerül haladást elérni a G7-es adómegállapodás kapcsán. Johnson szerint az Amazon és Bezos nem fogja kedvességből befizetni az adókat, ezért a kormányzatok feladata, hogy rávegyék erre a nagy tech cégeket.


[+]

A találkozó kapcsán Bezos 1 milliárd dollárt ajánlott fel az idei évre, környezetvédelmi célokra. Ez az ajánlás része a korábban bejelentett Bezos Earth Fundnak, aminek keretében az Amazon alapítója 10 milliárd dollárral járulna hozzá tudósok tőkésítéséhez, aktivisták és nonprofit szervezetek ellátásához – olyanokat támogatna, akik a klímaváltozás ellen küzdenek. Az alap bejelentése ellenére továbbra is rengetegen támadják az Amazont és Bezost, a cégeinek hatalmas környezeti lábnyoma miatt.

A brit miniszterelnök üdvözölte a Bezos Earth Funddal kapcsolatos elkötelezettséget.

Azóta történt

Előzmények