Egyre megdöbbentőbb, hogy mennyi időt töltünk a mobil nézegetésével

Egy felmérés szerint egy átlagos iPhone-felhasználó 7 nap alatt egy teljes munkahetet tölt el a mobilképernyő nézegetésével.

Újra és újra olyan tanulmányok jelennek meg, amelyek szerint az emberek alaposan alábecsülik, hogy valójában mennyi időt töltenek el a mobilkijelző bámulásával.

A SolitaireD ebben a hónapban tette közzé legújabb tanulmányát, amelyből kiderül, hogy egy iPhone-felhasználó átlagosan hetente 39 órát és 54 percet nézegeti a mobilkijelzőt. Ez 7 napos bontásban egy teljes munkahetet jelent gyakorlatilag.

Az elemzéshez mintaként 667 embert vizsgáltak, a válaszadók 78 százaléka alulbecsülte, mennyi időt mobilozik. Az átlagos becslés napi 3 óra 42 perc volt, a valóság pedig 5 óra 42 perc. Az idő nagyját a közösségi média nézegetésével töltötték, 1 óra 23 percet ez tett ki. A többit tartalomfogyasztás a YouTube-on, TikTokon és hasonlókon, valamint böngészés, online vásárlás.


[+]

Azt is alulbecsülték az emberek, hogy mennyiszer nézik meg a mobiljukat naponta (40-et tippeltek a valós 99-cel szemben). A tanulmány szerint minden ötödik ember napi 8 óránál is többet mobilozik.

Az egyre több mobilhasználat sokak számára okoz problémákat: állítólag 36 százaléknál feszültség jelentkezik a párkapcsolat terén.

Azt azért érdemes hozzátenni, ez a tanulmány elég kis mintával dolgozott, 290 millió amerikai mobilhasználóból 667-et vizsgált, és nehéz megtippelni, mennyire volt reprezentatív a minta. Ennek ellenére az eredmény aggasztó.

Előzmények