A Google Térkép is reagált a koronavírusra

Frissítették a COVID-réteget, valamint a tömegközlekedési információknál a zsúfoltságról tájékoztatnak.

Hirdetés

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy a világjárvány kezdete óta a Google csaknem 250 új funkcióval és fejlesztéssel egészítette ki a Google Térképet, hogy az emberek könnyebben alkalmazkodhassanak az új helyzethez.

Ezek közé tartonak pl. az élő látogatottsági adatok, vagy a kritikus egészségügyi és biztonsági információk naprakész megjelenítése. Az ünnepek közeledtével a Google további innovatív funkciókat vezet be, amellyel a magyar embereknek is segítségére lehet a biztonságos készülődésben.

Ezek egyike COVID-19-réteg bekapcsolása, mely bevezetése óta csaknem 10 millió embernek segített fontos információkhoz jutni a járvány kapcsán, közvetlenül a Térkép felületén.

Most, az ünnepek előtt két újabb fejlesztés érkezik. A frissített COVID-réteg - ami Androidon és iOS-en is elérhetővé válik a következő hetekben - még több információt kínál, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait. Ez különösen hasznos lehet, ha a családtagok meglátogatása előtt tájékozódni akarunk a helyi irányelvekről, mintavételi pontokról és korlátozásokról.

Ám jönnek az ünnepek, és ha például a tömegközlekedést választjuk, mostantól valós idejű, az adott járatok zsúfoltságára vagy éppen alacsony utazószámra utaló információ segít minket a megfelelő időszak kiválasztásában. A  Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján (mindenhol, ahol rendelkezésre állnak az adatok) mostantól Androidon és iOS-en egyaránt követhetjük, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy metró, amellyel utazni kívánunk

Azóta történt

Előzmények