Fellebbezett az Apple az Epic Games elleni per eredménye miatt

10-ből 9 vádpontonban ugyan az Apple nyerte az Epic Games elleni pert, a bíróság döntése ellen most mégis fellebbezett a cupertinói cég.

Bár az Apple 10-ből 9 vádpontban megnyerte az Epic Games elleni perét, egyet elveszített. Az pedig azt állította, hogy az Apple illegálisan eltereli a fogyasztókat a választott fizetési rendszerüktől, amit az in-app vásárlásoknál használnának.

A bíróság elrendelte, hogy az Apple tegye lehetővé a fejlesztők számára: külső fizetési rendszerekre mutató hivatkozásokat használhassanak, decembertől kezdve.

Az Apple emiatt fellebbezett a bíróság döntése ellen.

A fellebbezésben azt kérik, hogy átmenetileg függesszék fel a döntést azért, hogy az Apple megvédhesse a fogyasztókat és a saját platformját, amíg dolgozik az összetett és gyorsan változó jogi, technológiai és gazdasági problémákon.

Az Apple álláspontja szerint az alternatív fizetési rendszerekre mutató linkek és gombok kockázatosak: aki az ilyen beágyazott elemekre kattint az appokban, az ugyanis azt várná, hogy biztonságos helyre irányítja őket a program, ahol megadhatja az adatait. Az Apple szerint amennyiben kényszerítik őket a döntés betartására, akkor képtelenek lesznek megvédeni a csalásoktól a felhasználókat. A külső fizetési linkek ugyanis biztonsági kockázatokat rejtenek, főleg úgy, hogy nincs idő és mód tesztelni azokat.

A beadvány szerint az Apple nem tudja azt sem ellenőrizni így, hogy egy felhasználó, aki külső fizetési linkre kattintott, megkapja-e valaha a terméket vagy funkciót, amiért fizetett.

Azóta történt

Előzmények