2p

Átadták a BYD első elektromos buszát Magyarországon, amely a kínai vállalat tavaly felavatott komáromi gyárában készült.

A BYD kedden Salgótarjánban mutatta be az első Magyarországon értékesített elektromos buszát, amelyet már a vállalat 2017 áprilisában felavatott komáromi üzemében építettek. Az első magyarországi megrendelés újabb fontos mérföldkő a BYD számára, miután az idei évben a vállalat Portugáliából és Dániából is kapott már megrendeléséket elektromos buszok gyártására.

Ime az első elektromos, Magyarországon készült BYD busz
Ime az első elektromos, Magyarországon készült BYD busz

A Salgótarjánban most átadott elektromos busz tizenkét méter hosszú, 250 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, és 85 utas szállítására képes. A jármű januártól jár majd a város útjain. A busz ünnepélyes átadóján részt vett Pomázi Gyula, iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár, valamint Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere is.

A BYD komáromi üzeme a magyarországi piac mellett többek közt Hollandiába, Svédországba is szállított már járműveket, jelenleg a brüsszeli repülőtérnek szerel össze buszokat, illetve az Egyesült Királyság számára is megkezdte az elektromos buszok vázainak gyártását. A kínai vállalat eddig tizenkét európai országban már 600 buszt adott el, megerősítve ezzel pozícióját Európa első számú elektromos busz szállítójaként.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!