Előfizetői tartalom

Új India-stratégiát fogadott el az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini ma közös közleményt fogadott el, amely felvázolja, hogy milyen stratégia révén kívánja az EU megerősíteni az Indiával kialakított együttműködést és partnerségi viszonyt. Ez a közös közlemény lép az Indiáról legutóbb 2004-ben kiadott európai bizottsági közlemény helyébe.

A ma közzétett dokumentumot azon a felismeréssel indokolja a Bizottság, hogy napjainkban a nagy méretű gazdaságok közül India bővül a leggyorsabban, és az ország fontos geopolitikai szereplővé lépett elő. A közlemény az EU-India stratégiai partnerség elmélyítését célozza, ennek eszközét pedig elsősorban a fenntartható modernizáció előmozdításában, valamint a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés