Előfizetői tartalom

Gondot okozhat a gázellátásban, ha extrém hideg lesz a tél

Portfolio
Ismertette az iparági szereplőkkel a földgázellátási kockázatok értékelésének előzetes eredményeit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Eszerint Magyarország jelenlegi ellátásbiztonsági helyzete megnyugtató, a vizsgált kockázati események döntő többsége az elfogadható kockázatú kategóriába sorolható, azonban a biztonságos ellátást veszélyeztető kockázat lehet például az extrém hideg hőmérsékleti viszonyok kialakulása.

Az Európai Parlament és a Tanács rendelete szerint a tagállamoknak már közös kockázatértékelést is szükséges készíteniük a földgázellátás biztonságának megőrzése érdekében, amelyek a nemzeti kockázatértékelések szerves részét képezik. Magyarország az Ukrajna kockázati csoport munkájában vesz részt, ahol a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviseli....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés