Előfizetői tartalom

Visszatérhet a koronavírus Magyarországra, de rajtunk múlik, mekkora lesz a járvány

Portfolio
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nem tartja kizártnak, hogy újabb járványhullám éri el Magyarországot. A kulcskérdés az lesz, hogy mekkora lesz ez a hullám és milyen intézkedésekkel lehet megtörni, ez befolyásolja ugyanis azt, hogy az élet, a gazdaság működhet-e a vírushelyzetben. Cser-Palkovics szerint ahhoz, hogy ne legyünk rossz helyzetben, több embert kell beoltani. Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a cég konferenciáján elmondta, hogy elérhető a 7%-os növekedés 2021-ben, de szerinte nincs értelme 2020-hoz viszonyítani sem a vállalatok, sem a gazdaság teljesítményét. Lakatos Péter társ-vezérigazgató hozzátette, teljesen mindegy, hogy 1 vagy 2%-kal lesz feljebb a GDP szintje 2019-hez képest, hiszen a két évvel ezelőtt 7-8%-ban bíztunk.

Még mindig nem múlt el a vírus- és a járványveszély – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Videoton konferenciáján. Nem tudjuk, lesz-e negyedik járványhullám, és ha igen, akkor mekkora lesz, a megfékezéséhez milyen lezárások szükségesek – fogalmazott. Mindenkinek az az érdeke, hogy aki még nem oltatta be magát a koronavírus ellen, az megtegye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés