Előfizetői tartalom

Csökkent az álláskeresők száma Magyarországon

Portfolio
Júniusra 265 ezerre csökkent a regisztrált álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi adatsora szerint - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, azonban az NFSZ honlapjára nem kerültek fel az adatok. Az előző hónapban 288 ezer álláskereső volt, ami azt jelzi, hogy a magyar gazdaság kilábalása folyamatos, a munkaerőpiac erősödik.

Júniusban tovább csökkent az álláskeresők száma Magyarországon, miután a gazdaság helyreállása folytatódott. A 265 ezer álláskeresői létszám már alig több, mint a válság előtti, 2019-es szint. Akkor 245-250 ezer álláskereső volt, a mostani adat immár mindössze 15-20 ezerrel magasabb. Az ITM közleménye azt emeli ki, hogy a tavaly júniusi csúcs óta közel 30 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés