Előfizetői tartalom

Változhatnak a járványügyi szabályok - Nagy tüntetések voltak szombaton a járványügyi lépések ellen

Portfolio
Az elmúlt két hétben nagy mértékben felgyorsult a koronavírus terjedésének üteme Európában, amelyet jórészt az omikron variáns által okozott fertőzések felfutása okozott. Az emelkedő esetszámok miatt egyre több ország kényszerül járványügyi intézkedéseinek szigorítására. A magas fertőzésszámból adódóan azonban félő, hogy az új variáns komoly fennakadásokat okozhat az egészségügy és a hétköznapi élet terén is. Éppen ezért az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ javaslata szerint lazítani kellene a jelenleg érvényben lévő karanténszabályokon. A védekezés szigora és a kötelező oltások ellen tüntetések is voltak szombaton például Németországban, illetve Ausztriában. A világon mintegy 303 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig közelíti az 5,48 milliót a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

2022. január 08. 22:27 Megosztás Százezres méretű tüntetés lett azután, hogy Macron direkt bosszantani akarja az oltatlanokat Több mint százezren tüntettek Franciaországban a párizsi kormány járványpolitikája ellen szombaton, amellyel az eddiginél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés