Hirdetés

Az EA Sports játékokban mostantól sokkal jobban odafigyelnek a toxikus, rasszista viselkedésre

|

Az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat kapcsán döntött úgy a cég, hogy ideje bekeményíteni, és komoly erőket csoportosítanak át, hogy távol tartsák a káros elemeket a játéktértől.

Hirdetés

Aki valaha betette már a lábát a kompetitív multiplayer játékok világába, az pontosan tudja, hogy milyen toxikus közeg tud kialakulni egy-egy meccs alatt, ha nincs határozottan megszabva, és számon kérve, hogy mit szabad mondani és mit nem. Az Electronic Arts most közleményben adta a világ tudtára, hogy a jövőben sokkal komolyabban és mélyrehatóbban foglalkoznak ezzel a problémával a sportjátékaik esetében. 

Hirdetés

"Az EA Sports semmilyen formában nem tolerálja a rasszizmust" címmel adott ki egy gyors állásfoglalást a legnépszerűbb sportjátékok mögött álló kiadó. Ezután részletezik, hogy a jövőben sokkal aktívabban figyelnek majd arra, hogy azok az egyének, akik rasszista, idegengyűlölő, homofób vagy szexista kijelentéseket tesznek, azonnal el legyenek távolítva a szerverekről.

Ennek részeként dolgoznak egy komolyabb szűrőrendszer kialakításán, ami jobban igazodik, az eltérő nyelvekhez, dialektusokhoz és szlengekhez. Még több eszközt építenek a játékba, melyek azt a célt szolgálják, hogy a toxikus viselkedésű játékosokat jelenteni lehessen, a fejlesztők ez alapján könnyebben eltávolíthatják a káros mentalitású elemeket. Mindemellett sokkal gyakrabban ellenőrzik majd a beérkező panaszokat, hogy minél gyorsabban cselekedhessenek.

Az NHL-ben ez a jelenség már évek óta nagyon súlyosan jelen van, és a kiadót sok kritika érte, hogy nem lépnek fel megfelelően ellene, így a játék oldalán külön posztban részletezték, hogy mostantól sokkal jobban figyelnek arra, hogy ne csak pályán zajló meccsek, de a felhasználók viselkedése is tiszta játékot tükrözzön. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)