Hirdetés

Hivatalos Star Wars idővonalon láthatjuk a messzi-messzi galaxis összes filmjét és sorozatát

|

Azoknak, akik nem tudják számontartani, hogy pontosan mikor játszódnak egymáshoz képest a trilógiák, az önálló filmek, az animációs és élőszereplős sorozatok, most egy kis puskával készült a Disney.

Hirdetés

A kőkemény Star Wars-rajongók álmukból felébresztve is megmondják, hogy a yavini csata előtt hány évvel ballagott el Luke Skywalker a Mos Eisley Droidgépészeti Szakközépiskolából, de persze nem várható el mindenkitől, hogy pontosan tudja, hogyan következnek egymás után a különböző filmek és sorozatok eseményei. A Disney most egy hivatalos idővonallal segít azoknak, akik kronológiai sorrendben szeretnének megismerkedni az ikonikus univerzummal.

Hirdetés

Egy tizenegy filmet számláló, több generáción átívelő történet kapcsán bizony nagy bajban lehetnek azok a laikusok, akik most szeretnének bekapcsolódni a Star Wars eseményeibe. Nem sokat segít, ha megnézzük, mikor jelentek meg a különböző filmek és sorozatok, hiszen ezek sokszor előzményeket meséltek el, vagy egy-egy fontos esemény bontottak ki jobban. Ez utóbbi kategóriába tartozik például a Klónok háborúja animációs sorozat, aminek pénteken debütál utolsó évada a Disney+-on, ebben pedig a Galaktikus Köztársaság és a Jedi Rend végnapjait figyelhetjük majd. Valószínűleg ennek apropóján gondolta úgy a Disney, hogy egy hivatalos idővonallal mutatja be, hogyan következnek egymás után a különböző alkotások:

Ha tehát egy gigászi Star Wars maratonra készültök, és egy kis segítségre lenne szükségetek a sorrend összeállításában, akkor a fenti kép alapján könnyű dolgotok lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)